Povratak na listu
11.01.2021.

Omogućite sebi i svojim najmilijima Nutrigen - nutrigenomsku analizu. Možete dogovoriti termin ukoliko se borite s viškom kilograma, ako ste amaterski sportaš ili ako naprosto želite unaprijediti svoje zdravlje.

 

Kada dođete u našu ljekarnu Zamet upisat ćemo Vašu anamnezu i ispuniti informirani pristanak, uz naše vodstvo, sami ćete si  uzeti uzorak bukalne sluznice. Termin za uzimanje uzorka unaprijed rezervirajte na broj 051/210-652.

Uzorak se šalje na analizu i nakon 4 tjedna dolaze rezultati u obliku izvještaja posebno  za vas i izvještaja za liječnike/nutricioniste koje ćete skupa s našom magistrom farmacije, Danijelom Franić-Majetić, detaljno proći i saznati koje namirnice trebate konzumirati, a koje izbjegavati, te od kojih suplemenata možete imati najviše koristi.

 

 

Pročitajte ovdje da li hrana zaista utječe na to kako se osjećamo, kako fizički tako i psihički i donesite najbolju odluku u svom životu, o usvajanju zdravih prehrambenih navika!

 

 

Više o testu pročitajte u nastavku...

 

 

 

Genetski test temeljen na tehnologiji DNA mikropostroja. Reproducibilnost i osjetljivost više od 99%. Nutrigenetikom analiziramo 384 genetske varijacije povezane sa smanjivanjem tjelesne težine, reakcijom na vježbanje, intolerancijama i metabolizmom nutrijenata itd.

 

Nutrigenetika

Nutrigenetika je znanost koja proučava odnos između ljudskih gena, prehrane i zdravlja. Nutrigenetika proučava načine na koje organizam reagira na hranu putem sistemske biologije. Primjene nutritivne genomike su višestruke. Nutrigenetika može pomoći u personaliziranom unosu namirnica i prehrane procjenom gena pojedinaca i određivanjem specifičnih prehrambenih potreba te zdravstvenog stanja.

Genetski faktori

Polimorfizmi pojedinačnog nukleotida (SNP) najčešća su vrsta varijacija DNA kod ljudi. Karakterizacija nekih SNP-ova može pomoći u predviđanju rizika razvoja određenih bolesti kao i reakcije pojedinca na određenu vrstu hrane i lijekova. Fagron NutriGen™ analizira 3 polimorfizma unutar 128 SNP-ova, što rezultira s 384 genetske varijacije – najrelevantnije varijacije za izradu osobnog plana prehrane.

 

Što se procjenjuje?

Analiziramo genetske faktore i druge relevantne karakteristike – vanjske čimbenike – dobivene iz anamneze pacijenta. Ovaj postupak nutrigenetskog testa, odnosno nutrigenetike omogućuje potpuno razumijevanje čimbenika povezanih sa debljanjem i prehranom općenito.

 

Kome je namijenjena nutrigenetska analiza?

osobama koje žele razumjeti kako njihova genetika utječe na njihovu tjelesnu težinu

svima koji žele imati optimalni plan prehrane u skladu sa svojim genetskim karakteristikama

osobama su koristile različite dijete, ali bez uspjeha

 

Prehrana temeljena na Vašem genetskom DNA profilu

Aktualna istraživanja pokazuju da su pacijenti motiviraniji pridržavati se zdravije prehrane i da vode zdraviji način života kada su savjeti o prehrani personalizirani i temeljeni na njihovom genetskom profilu.

 

Analizirane kategorije

Genetski uzroci prekomjerne težine i pretilosti

Metabolizam makronutrijenata

Metabolizam mikronutrijenata

Hormonski genetski profil

Utjecaj vježbanja

Genetski profil upale

Intolerancije/preosjetljivosti

Sposobnost detoksikacije

 

Izrada popisa namirnica prema Vašim rezultatima

Genetski biomarkeri povezani s vrstom prehrane kako bi se odredio postotak učinkovitosti (niski udio masti, niski udio UH ili niskokalorična prehrana).