Zbog promjena u zdravstvenim sustavima i uloga ljekarnika posljednjih se godina bitno mijenja. Današnji zadaci ljekarnika temelje se na rezoluciji Svjetske zdravstvene organizacije „Uloga ljekarnika u promijenjenoj strategiji o lijekovima“, koja obvezuje ljekarnika da pruža utemeljene i objektivne savjete o lijekovima i njihovoj uporabi, promiče koncepciju farmaceutske skrbi u cilju racionalnije uporabe lijekova te aktivno sudjeluje u prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja.

Ljekarnik je posljednji u lancu zdravstvene skrbi kojeg bolesnik posjećuje prije početka farmakoterapije, stoga je njegova zadaća osigurati najsigurniji i najučinkovitiji način primjene propisanih lijekova. Konačno, i u sve prisutnijem samoliječenju, u okviru samoskrbi, savjetodavna uloga ljekarnika vrlo je važna budući da se liječenje provodi najčešće bez konzultacije s liječnikom.

Upravo zbog toga Ljekarna Rijeka već niz godina aktivno sudjeluje u savjetovanju pacijenata u sklopu svog savjetovališta "Osobni ljekarnik".

Putem naše web stranice omogućili smo Vam korištenje naše usluge Osobnog ljekarnika, a koja uključuje ispitivanje na interakcije lijekova, nuspojave na lijek, neadekvatnost terapije, te odgovor na sva ostala pitanja koja Vas muče.

Kako bi mogli pristupiti ovoj našoj usluzi potrebno je ispuniti online upitnik, nakon čega ćemo Vas kontaktirati i nastaviti s programom savjetovanja.

Obrazac za uzimanje medikacijske povijesti