• I. Općenito
 • II. Glavna obilježja robe
 • III. Cijena proizvoda
 • IV. Povrat robe i zamjena
 • V. Troškovi uporabe sredstava daljinske komunikacije
 • VI. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe
 • VII. Jednostrani raskid ugovora
 • VII. Odgovornost za materijalne nedostatke
 • IX. Trajanje ugovora
 • X. Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

UVJETI KUPNJE

Stranicu svakodnevno osvježavamo novim artiklima i širimo našu ponudu!

Stranica nije zamjena za liječnički pregled. Odričemo se odgovornosti zbog krivo interpretiranih informacija, za sva pitanja o terapiji obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Zadržavamo pravo promjena cijena u bilo kojem trenutku, neovisno o narudžbama.

Zadržavamo pravo promjene sadržaja stranice u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave.

U slučaju da traženi proizvod trenutno nije dostupan kontaktirati ćemo Vas telefonski ili e-mailom.

Prava Potrošača i obveze Trgovca prilikom on-line kupovine možete pronaći na linku: Platformom za ORS

Plaćanje

* Ponude i računi Ljekarne Rijeka izraženi su u nacionalnoj valuti (HRK)

* Uplata na račun Ljekarne Rijeka mora biti u nacionalnoj valuti (HRK) u suprotnome Ljekarna Rijeka ne snosi troškove konverzije strane valute u nacionalnu valutu (HRK)

* Pakete je moguće platiti i pouzećem, tj. prilikom preuzimanja paketa

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Zdravstvena ustanova Ljekarna Rijeka je vlasnik stranice www.ljekarna-rijeka.hr i web shopa, Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve registrirane korisnike. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje naše on line baze podataka, informiranje o proizvodima i poduzeću i kupovinu ponuđenih artikala. Upotreba stranica za druge svrhe bez pisanog odobrenja vlasnika je kažnjiva i podliježe zakonu o zaštiti autorskih prava Republike Hrvatske.

Narudžbe u web trgovini Zdravstvene ustanove Ljekarne Rijeka mogu napraviti samo punoljetne osobe.

 

IZJAVA O PRIKUPLJANJU I KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA

LJEKARNA RIJEKA obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici LJEKARNE RIJEKA i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici kao i kod prijave na naš newsletter.

KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO O VAMA I KAKO IH KORISTIMO?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Računovodstvo
Podijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine.

VRSTE OSOBNIH PODATAKA KOJI SE OBRAĐUJU

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem Vaše prijave na newsletter su: e-mail adresa.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracijskog obrasca i obrasca za kupovinu: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona.

INFORMACIJE KOJE SE AUTOMATSKI PRIKUPLJAJU NA NAŠOJ WEB STRANICI

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

PRISTUP I AŽURIRANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici.

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere.

 


IZJAVA O POVJERLJIVOSTI

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na Internet stranici ljekarna-rijeka.hr i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka LJEKARNE RIJEKA.
LJEKARNA RIJEKA kao pružatelj usluga Internetske stranice www.ljekarna-rijeka.hr  pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Molimo da krajnji korisnici pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi razumjeli koje informacije LJEKARNA RIJEKA  prikuplja i kako ih koristi.
Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu ravnatelj@ljekarna-rijeka.hr.

Molimo da krajnji korisnici pažljivo pročitaju ovu izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom naše internetske stranice, krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe www.ljekarna-rijeka internetske stranice.
Ukoliko se krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.ljekarna-rijeka.

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka LJEKARNA RIJEKA može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu "Izjava o povjerljivosti" na Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.ljekarna-rijeka.

Svaki krajnji korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

LJEKARNA RIJEKA prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog krajnjeg korisnika. Kada se krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na www.ljekarna-rijeka Internetskoj stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, slanje povratnih informacija LJEKARNA RIJEKA može od krajnjeg korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, te druge s tim povezane informacije. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka krajnjeg korisnika. Ako krajnji korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

LJEKARNA RIJEKA neće dijeliti osobne podatke krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će LJEKARNA RIJEKA koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, analizu podataka.  LJEKARNA RIJEKA može podijeliti osobne podatke krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga distribucije robe za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte.

Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži LJEKARNA RIJEKA. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koju od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na www.ljekarna-rijeka. U toj e-mail poruci krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.

 Ukoliko kao krajnji korisnik ne želite primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka slanjem e-mail poruke na www.ljekarna-rijeka ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Zaštitu podataka LJEKARNA RIJEKA uzima ozbiljno i poduzimamo mjere opreza kako bi zaštitili Vaše osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako LJEKARNA RIJEKA provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne možeMO  jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s www.ljekarna-rijeka Internetske stranice te LJEKARNA RIJEKA nije odgovorna  za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti www.ljekarna-rijeka Internetsku stranicu. LJEKARNA RIJEKA ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 14. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godina.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:

Web stranica ljekarna-rijeka.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Informacije na stranici ljekarna-rijeka.hr ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome dogovorite liječnički pregled kod Vašeg liječnika. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom. 
Ukoliko ste trudni ili dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.ljekarna-rijeka.hr vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Ljekarne Rijeka,  www.ljekarna-rijeka.hr i Ljekarna Rijeka nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama niti se na njih ne odnose ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem web stranice www.ljekarna-rijeka.hr smatra se da ste suglasni da www.ljekarna-rijeka.hr niti Zdravstvena ustanova Ljekarna Rijeka neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.mojaljekarna.hr ili odabirom preparata iz internet ljekarne.

INFORMACIJE O PROIZVODIMA​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.ljekarna-rijeka.hr su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Ljekarna Rijeka zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Prije kupovine proizvoda, osobito dermokozmetike, medicinskih proizvoda i dodataka prehrani, preporučamo Vam da se savjetujete s ljekarnikom. Savjetovati se možete telefonski u radnom vremenu ljekarne (pon-pet 7-20 h, sub 7.30-15 h) na 051/ 215-281 ili elektronskom poštom na jednu od naših podružnica: Albahari (albahari@ljekarna-rijeka.hr), Cambieri (cambieri@ljekarna-rijeka.hr), Kantrida (kantrida@ljekarna-rijeka.hr), Zamet (zamet@ljekarna-rijeka.hr), Podmurvice (vukovarska@ljekarna-rijeka.hr), Jušići (jusici@ljekarna-rijeka.hr)

Prema važećem zakonu, u Hrvatskoj se putem interneta ne smiju prodavati lijekovi. Zdravstvena ustanova Ljekarna Rijeka je prijavila prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem interneta Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode: www.halmed.hr, Ksaverska cesta 4, 10000 Zagreb.

CIJENE​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sve cijene na stranicama Web shopa izražene su u HRK, i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV od 25%. U sučaju da se trenutna cijena razlikuje od cijene objavljene na stranicama Web shopa, prije slanja odabranog proizvoda obavijestit ćemo Vas o promjeni. Cijene na web shopu su namijenjene isključivo krajnjem kupcu, dakle nisu za veleprodaju.

JAMSTVO I SERVISNI UVJETI​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ukoliko određeni artikal ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

REKLAMACIJE

Kupac ima pravo u roku 14 kalendarskih dana od dana dostave proizvoda, bez navođenja razloga, prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 72., stavak 1, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu.  Kupac o svom naumu raskidanja ugovora nas treba pismeno obavijestiti i na našu adresu,i o svom trošku prema članku 77,stavku 3 Zakona o zaštiti potrošača vratiti nam proizvod koji je u originalnoj, neoštećenoj ambalaži i bez vidljivih znakova korištenja. U roku 14 dana od primitka proizvoda, Ljekarna Rijeka će Kupcu vratiti novac uplaćen za proizvod na račun Kupca. 

Ukoliko je došlo do oštećenja ambalaže prilikom transporta potrebno nas je kontaktirati kako bi dogovorili povrat paketa.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

- kod isporuke robe koja nije naručenana

- kod isporuke robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

DOSTAVA​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ljekarna Rijeka će sve narudžbe poslati u roku 14 dana, ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikla. Ukoliko vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopće, o tome ćemo vas obavijestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. 

Zdravstvena ustanova Ljekarna Rijeka ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.

Cjenik poštarine za pakete do 2 kilograma:

Za iznos narudžbe do 600,00 kuna cijena dostave je 30 kn. 

Za iznos narudžbe iznad 600,00 kn dostava je besplatna.

Ukoliko je paket težine iznad dva kilograma kontaktirati ćemo Vas o iznosu poštarine.

Cijene poštarine odnose se za područje Republike Hrvatske. 

Za narudžbe izvan Republike Hrvatske poštarina je sukladna cjeniku dostavne službe za navedenu državu.

Molimo Vas da nas kontaktirate prije plaćanja ukoliko Vaš paket šaljemo izvan Republike Hrvatske.

DOSTAVA NA OTOKE

Dostava na Krk, Cres, Lošinj, Rab, Murter, Korčula, Pelješac, Vir, Pag,Hvar, Brač, Vis, Pašman, Ugljan iznosi 30 kn do 2 kg.

Za sve ostale otoke cijena je od 105 kn (za 2 kg) do 117 kn (do 20 kg).

PLAĆANJE​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Plaćanje možete izvršiti na 3 načina:


1. Općom uplatnicom na  Žiro račun : 

                                                  HR9224020061100107867  Erste&Steiermärkische Bank d.d 

                                                                                           ili

                                                             HR3223400091100190240  Privredna banka Zagreb d.d.

Prilikom plaćanja na žiro-račun uplatite  iznos iz narudžbe uvećan za iznos dostave 30 kn.

Pošaljite nam potvrdu svoje uplate na e-mail: cambieri@ljekarna-rijeka.hr

 


2. Pouzećem (po primitku pošiljke, u gotovini) :   cijena dostave iznosi 30 kn.

 

* Ponude i računi Ljekarne Rijeka izraženi su u nacionalnoj valuti (HRK)

* Uplata na račun Ljekarne Rijeka mora biti u nacionalnoj valuti (HRK) u suprotnome Ljekarna Rijeka ne snosi troškove konverzije strane valute u nacionalnu valutu (HRK)

* U slučaju uplate sa računa inozemne banke ili uplate u stranoj valuti na račun Ljekarne Rijeka, Ljekarna Rijeka ne snosi troškove "Naplate usluge Banke". Ukoliko trošak usluge Banke bude stavljen na teret Ljekarne Rijeka ukupni iznos računa biti će uvećan za navedene troškove

* Pakete je moguće platiti i pouzećem, tj. prilikom preuzimanja paketa

 

3.Kreditnim karticama ( Maestro, Visa, Diners, Mastercard, PBZ Visa Premium ex American)

 

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 (1) Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija Ljekarne Rijeka ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

2) Rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

(3) Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

(4) Ako je s Ljekarnom Rijeka ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

NAČIN KORIŠTENJA PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kupac je dužan prije isteka roka od 14 dana za jednostrani raskid ugovora obavijestiti Ljekarnu Rijeka o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u prilogu ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 (3) Kupac može jednostrano raskinuti ugovor tako da obrazac za jednostrani raskid ili drugu nedvosmislenu izjavu o raskidu ispuni i pošalje elektroničkim putem na adresu: ravnatelj@ljekarna-rijeka.hr. Ljekarna Rijeka će bez odgađanja, dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu na trajnom mediju.

(4) Izjavu o raskidu ugovora Kupac je dužan poslati prije isteka roka od 14 dana za raskid ugovora. Kupac je dužan dokazati da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario u skladu s navedenim odredbama Zakona.

(5) Iskoristi li Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Ljekarna Rijeka i Kupac nisu dužni ispuniti svoje obveze iz ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija i ugovora sklopljenog na daljinu.

(6) U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.

 

OBVEZE LJEKARNE RIJEKA U SLUČAJU JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

 (1) Iskoristi li Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72.  Zakona o zaštiti potrošača, Ljekarna Rijeka će bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimila obavijest o odluci Kupca da raskida ugovor sukladno članku 74. Zakona o zaštiti potrošača, vratiti Kupcu sve što je platio na temelju ugovora.

(2) Ljekarna Rijeka nije obvezna izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat Kupčevog izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudila Ljekarna Rijeka.

3) Kod ugovora o kupoprodaji, osim ako Ljekarna Rijeka nije ponudila da robu koju Kupac vraća sama preuzme, Ljekarna Rijeka će izvršiti povrat plaćenog tek nakon što joj roba bude vraćena, odnosno, nakon što joj Kupac dostavi dokaz da je robu poslao natrag u Ljekarnu Rijeka. (4) Ljekarna Rijeka izvršiti će povrat svega što je Kupac platio na temelju ugovora služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio Kupac prilikom plaćanja, osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja bez obveze da plati dodatne troškove za takav povrat.

OBVEZE KUPCA U SLUČAJU JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

(1) Ukoliko Ljekarna Rijeka nije ponudila da robu koju Kupac vraća sama preuzme, Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. Zakona o zaštiti potrošača, obavijestio Ljekarnu Rijeka o svojoj odluci da raskine ugovor.

(2) Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka roka od 14 dana pošalje robu ili je preda u Ljekarnu Rijeka, odnosno osobi koju je Ljekarna Rijeka ovlastila da primi robu.

(3) Kupac mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je Ljekarna Rijeka pristala snositi te troškove ili ako je Ljekarna Rijeka propustila obavijestiti Kupca o tome da je dužan snositi te troškove.

(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora dostavljena Kupcu u njegov dom, Ljekarna Rijeka preuzeti će robu na svoj trošak ako robu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.

(5) Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe, koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 PISANI PRIGOVOR​​​​​​​

 (1) Ljekarna Rijeka omogućuje Kupcu podnošenje pisanog prigovora u svojim poslovnim prostorijama, te će bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov primitak.

(2) Osim pisanog prigovora u svojim prostorijama Ljekarna Rijeka omogućuje da Kupac podnese pisani prigovor putem:

-  pošte na adresu: Ljekarn Rijeka, Cambierijeva 11, 51000 Rijeka,

- telefaksom: 051/215-281 ili

- putem elektroničke pošte: ravnatelj@ljekarna-rijeka.hr

 (3) Ljekarna Rijeka će u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

OPĆI UVJETI ZA KORISNIKA USLUGE KARTICE VJERNOSTI

POŠTOVANI KORISNICI USLUGA KARTICE VJERNOSTI LJEKARNE RIJEKA

U želji da nagradimo Vašu vjernost, osmislili  smo za Vas KARTICU VJERNOSTI.

Korištenjem usluga,  u bilo kojoj od naših ljekarni sakupljate bodove i ostvarujete popust od 10%.

UVJETI SAKUPLJANJA BODOVA:

Bodove sakupljate bez obzira u kojoj od naših ljekarni  realizirate uslugu,  po načelu  za potrošenih

 50 kn  = 1 bod, te nagrađivanju po načelu, sakupljenih  15 bodova  = 10% popusta.

PRAVA , OBVEZE I POGODNOSTI

 • Po računu je moguće ostvariti popust od maksimalno 10%, a ukupan iznos Vaših bodova tada se umanjuje za 15 bodova .Ostatak bodova ostaje za sljedeće kupovine/popuste.
 • Sakupljanje bodova i realizacija popusta ne uključuje: lijekove na recept  i privatni recept,  doznake, sudjelovanje u cijeni lijeka, participaciju i kupnju na koju je ostvaren popust temeljem ranije prikupljenih bodova
 • Popust uključuje i kupnju  ortopedskih pomagala
 • Popust se NE može ostvariti na artikle koji su već na popustu
 • Storniranjem računa automatski se oduzimaju  bodovi s kartice, ako su ostavareni po istom računu
 • Stornom računa na kojem je korišten popust, automatski  se vraća 15 bodova na karticu
 • Bodovi ostvareni  prije više od 365 dana i neiskorišteni , automatski se brišu
 • Upisom u naš newsletter ostvaruje se mogućnost informiranja o dodatnim pogodnostima, popustima i aktivnostima

 

OSOBNI PODACI

U postupku prikupljanja i korištenja osobnih podataka(ime , prezime, adresa, datum rođenja, spol, e-mail,kontakt telefon ) postupamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka RH.

 

Od 1.9.2017.g. primjenjuje se novi način sakupljanja bodova i korištenja popusta.

Preostali bodovi na karticama prikupljeni  do 31.8.2017. koriste se po novim uvjetima.

 

Uvid u stanje bodova , uz predočenje KARTICE VJERNOSTI,  moguće je kod svakog posjeta neke  od naših ljekarni.

Svoju KARTICU VJERNOSTI nosite uvijek uz sebe kada  idete u ljekarnu i  predočite je prije zaključenja računa . NAKNADNI UNOS BODOVA NIJE MOGUĆ.