Savjeti

Psihologinja savjetuje: kako pomoći sebi i drugima nakon potresa

Nakon razornog potresa u srijedu, mnogi su u potrazi za načinima kako nastaviti dalje, kako se snaći u tom strašnom kaosu? Pročitajte korisne savjete profesorice psihologije iz Splita

Savjeti

Motivacija za promjenu

Nekadašnja piramida prehrane na dnu je imala ugljikohidratne namirnice i krivo tumačenje je bilo da se one moraju konzumirati u najvećoj količini tokom dana.

U stvari, dno piramide označavalo je namirnice iz kojih dobivamo najveći udio kalorija što nužno ne mora značiti da je takve namirnice najviše na tanjuru!

 

 

Savjeti

Naručite uloške za cipele po mjeri

U ljekarni zatražite 3D Ortopedix pjenu, napravite otisak stopala i ispunite tražene podatke.
Izaberite željenu vrstu uloška između tri dostupna modela - Active, Kožni i Elegant - prema vrsti obuće u kojoj ga namjeravate nositi.
Prema vašem otisku izrađuju se Ortopedix ortopedski ulošci namijenjeni isključivo osobi koja ih je naručila, a koji će u roku od 10 radnih dana stići na Vašu kućnu adresu.

Savjeti

Trebate li izbjegavati gluten?

Proteini glutena su otporni na razgradnju enzimima proteazama u ljudskom organizmu i stoga pojedinačne aminokiseline koje nastaju njihovom razgradnjom mogu proći kroz tanko crijevo i djelovati na imunološki sustav. Ljudi koji pate od bolesti celijakije, upravo zbog toga ne smiju jesti gluten jer im djeluje negativno na imunološki sustav.

Savjeti

Ehinacea- čudesna terapeutska biljka i booster imuniteta

Ehinacea (lat. Echinaceae purpureae) je jedan od najčešćih izbora u prirodnom liječenju simptoma virusnih respiratornih infekcija, posebno prehlade. Ova moćna biljka s izvanrednim terapeutskim sposobnostima poznata je stoljećima kao lijek drevnih Indijanaca.

Savjeti

 Može li roditelj uočiti razliku bakterijske ili virusne temperature, odnosno bolesti?

Ne treba pri svakoj visokoj temperaturi odmah ići kod liječnika. Čekaonice su pune bolesnika koji mogu prenijeti razne infekcije pa će se dijete nepotrebno izložiti drugim infekcijama u trenutku kada mu je imunitet već oslabljen jer se i samo bori s jednom od infektivnih bolesti.

Savjeti

Jače od infekcija: biljke koje pomažu kod napada virusa

Od antičkih vremena biljke su korištene kao prirodna terapija za različite bolesti, uključujući virusne infekcije. Zahvaljujući koncentraciji potentnih biljnih tvari, mnoge biljke pomažu u borbi protiv virusa te ih pobornici prirodnog liječenja i dalje vole koristiti.

Savjeti

Probiotici za sindrom iritabilnog crijeva - crijevo je „drugi mozak“

Sindrom iritabilnog crijeva čest je poremećaj koji se očituje bolovima u abdomenu i promijenjenim ritmom pražnjenja crijeva u trajanju od najmanje tri mjeseca. Uzrok možemo pronaći u dvosmjernom razgovoru mozga i crijeva.

Savjeti

Objavljene su i službene preporuke o uzimanju vitamina D3

Vitamin D3 dokazano je učinkovit u borbi protiv virusa te jačanju imuniteta. Stoga je HZJZ objavio službene preporuke o nadomjesnom unosu vitamina D3 tijekom jeseni

1 2