Yasenka MultiComplex 30 kapsula

Šifra: Art55798
Cijena
9,45 eur
1 kom = 0,32 eur
U cijenu je uključen PDV
Besplatna dostava za narudžbe iznad 79,63 eur
Za narudžbe iznosa manjeg od 79,63 eur ( 600 kn) dostava iznosi 3,98 eur (30 kn)

VAŽNOST MULTIVITAMINSKO-MINERALNIH DODATAKA PREHRANI - ZAŠTO SU VITAMINI B VAŽNI ZA NORMALNE TJELESNE FUNKCIJE?

  • Vitamini B skupine iznimno su važni za mnoge životne funkcije, prije svega za stvaranje i oslobađanje energije pri metabolizmu ugljikohidrata, masti i bjelančevina.
  • Djeluju i kao koenzimi (aktivatori) mnogih važnih enzima, a ujedno kao katalizatori stimuliraju metaboličke procese i pojačavaju biološke funkcije u organizmu. ,
  • Kao ni većinu drugih vitamina, tako ni vitamine B skupine (izuzev B3 te dijelom i folne kiseline, ako je očuvana crijevna mikroflora) organizam ne može sam stvarati pa se uglavnom unose hranom ili suplementima.
  • Vitamini B važni su za pretvaranje ugljikohidrata u glukozu – pogonsko gorivo u našim stanicama – iz koje se stvara stanična energija, sudjeluju u razgradnji masnoća i proteina, važni su u obnovi epitela sluznica, podupiru funkcije crvenih krvnih stanica i jačaju funkcije živčanog sustava.
  • Kao koenzim, folna kiselina ima važnu ulogu u staničnom metabolizmu, a posebice je potrebna stanicama koje se brzo dijele.
  • Folna kiselina nužna je za normalnu diobu stanica, rast i reprodukciju, potrebna je za stvaranje i dozrijevanja crvenih stanica krvi (eritrocita), ali i trombocita i leukocita, štiti od anemije (slabokrvnosti), važna je u metabolizmu aminokiselina: metionina i histidina, sudjeluje u sintezi nukleinskih kiselina (DNK) i reprodukciji staničnih gena, pomaže u obnovi stanica epitela probavnih organa i urogenitalnog trakta, štiti i pomaže u sprječavanju nastanka raka debelog crijeva, u trudnoći smanjuje rizik od nastanka rascijepljene kralježnice u ploda (spina bifida) te s vitaminima B6 i B12 utječe na regulaciju razine homocisteina u krvnoj plazmi koji je čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti.
  • Nanošenjem krema s cinkovim oksidom na rane i ogrebotine tijelu pruža dodatni cink koji pomaže regenerirati stanice kože. Cinkov oksid ujedno ovlažuje i održava kožu čistom. Kreme s cinkovim oksidom imaju adstringentan učinak – sprječavaju nakupljanje masnoće na površini kože. Osim na iritacije, djeluje i na smanjenje upalnih procesa na koži.

NEDOSTATAK VITAMINA B I ŽELJEZA:

U slučaju nedovoljnog unosa vitamina B skupine lošim prehrambenim navikama ili njihove poremećene apsorpcije iz probavnog sustava dolazi do djelomičnog ili potpunog nedostataka (hipovitaminoze ili avitaminoze), što može dovesti do poremećaja metabolizma ili drugih oštećenja. Simptomi manjka vitamina B u tijelu mogu biti kroničan umor i opća slabost, loša probava, nervoza i razdražljivost, paranoja, trnci u rukama i stopalima, tremor, nesanica, srčane palpitacije i brojni drugi.

Uzroci nedostatka vitamina B, među ostalima, su stres (emotivni, fizički, duhovni), prerađena i umjetna hrana, šećer, lijekovi, toksične tvari iz okoliša i osobna kozmetika.

Većinu željeza koje se nalazi u ljudskome tijelu možemo naći u bjelančevinama poznatim kao mioglobin u mišićnim vlaknima i hemoglobin u crvenim krvnim zrncima. Hemoglobin u našoj krvi prenosi kisik kroz tijelo i donosi ga svim tjelesnim stanicama. Željezo koje nalazimo u hemoglobinu ima važnu ulogu jer sadrži kemijske spojeve koji mu govore kada je potrebno ispustiti kisik i koliko, tako da ga stanice dobivaju kada im je potreban. Važno je znati da sve stanice u tijelu trebaju kisik da bi proizvele energiju i držale nas na životu.

Željezo je također potrebno za brojne druge procese u tijelu, kao što su gradnja i obnova novih stanica, endokrina kontrola, proizvodnja aminokiselina, formiranje neurotransmitera i slično.

Manjak željeza, poznat i kao anemija, može uzrokovati gubitak težine, umor, probleme s vidom, gubitak kose i podložnost pobolijevanju, mučninu, vrtoglavicu… Manjak željeza tijekom trudnoće može dovesti do preuranjenog poroda i malene porođajne težine djeteta.

 

NAČIN UPOTREBE :

Multicomplex kapsule uzimaju se u dozi od 1 kapsule na dan.

NAPOMENE I UVJETI ČUVANJA

Čuvati od dohvata male djece. Ne koristiti tijekom trudnoće. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje. Čuvati na temperaturi do 25° C.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Potvrđujem da sam upoznat/a sa načinom prikupljanja i obrade mojih osobnih podataka.

Detalje od GDPR-u možete pročitati ovdje.

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid