Jastuk za dekubitus SALVUS

Šifra: Art23090
Cijena
40,81 eur
U cijenu je uključen PDV
Besplatna dostava za narudžbe iznad 79,63 eur
Za narudžbe iznosa manjeg od 79,63 eur ( 600 kn) dostava iznosi 3,98 eur (30 kn)

SVOJSTVA:

  • Na temperaturi osjetljiva pjena prilagođava se tjelesnoj temperaturi i na taj način obrisu tijela, čime se povečava područje za sjedenje.
  • Eksterni pritisak se raspoređuje preko veće površine i umanjuje pritisak na eksponirane koštane izbočine.
  • Dekubitus je oštećenje kože koje nastaje stalnim pritiskom podloge (ležaja) na određeni dio tijela, trenjem tijela s različitim vrstama materijala poput posteljine, neprikladne odjeće, neudobnog kreveta kao i zbog pretjeranog znojenja. Dolazi od latinske riječi "decumbere" što znači ležati.

  • Za nesmetano odvijanje metaboličkih procesa koža mora biti opskrbljena hranjivim tvarima i dovoljnom količinom kisika. Oni do stanica kože dolaze cirkulacijom krvi i ako se opskrba krvlju prekine dulje od dva sata koža će početi odumirati.

  • Dekubitus se javlja kod osoba koje dulje vrijeme leže u krevetu, a najčešće zahvaća bokove, zatiljak, laktove i lopatice, tj. dijelove tijela koji su u direktnom dodiru s podlogom, a razvija se kroz četiri stadija.

  • U prvom nastaje površinsko crvenilo kože koje može brzo proći ako se taj dio tijela na vrijeme rastereti od pretjeranog pritiska na podlogu.

  • U drugom se na području crvenila počinju nazirati mjehurići koji lako pucaju, dok u trećem i četvrtom stadiju već dolazi do ozbiljnih infekcija mišića, tetiva i kostiju.

  • Kako bi se bol koju dekubitus uzrokuje ublažila trebalo bi preraspodijeliti pritisak na kritičnim područjima tijela.

  • Pogledajte proizvode koje preporučujemo za sprečavanje i liječenje dekubitalnih ozljeda.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Potvrđujem da sam upoznat/a sa načinom prikupljanja i obrade mojih osobnih podataka.

Detalje od GDPR-u možete pročitati ovdje.

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid