Rabenhorst borovnica sok

Šifra: Art37419
Šifra: Art37419-330ml
Veličina: 330ml
Cijena
6,62 eur
U cijenu je uključen PDV
Cijena
6,62 eur
U cijenu je uključen PDV
Odaberite veličinu
330ml
Besplatna dostava za narudžbe iznad 79,63 eur
Za narudžbe iznosa manjeg od 79,63 eur ( 600 kn) dostava iznosi 3,98 eur (30 kn)

Borovnica je mali višegodišnji grm koji ima bobičaste plodove. Svježi i zreli plodovi su ljubičaste boje, a ponekad mogu biti i tamnije, gotovo crne boje.

Zdravstvene prednosti borovnica dolaze uglavnom od visoke razine antocijana, za kojega se ustanovilo da je jedan od najmoćnijih antioksidanata. Borovnice su prava superhrana: pune su nutrijenata te donose brojne dobrobiti za zdravlje, a istovremeno su siromašne kalorijama.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 ml: Energetska vrijednost/  155 kJ (37 kcal), masti 0,5 g, od toga zasićene masne kiseline  < 0,1 g, ugljikohidrati 8,4 g, od toga šećeri  8,4 g, vlakna  < 0,1 g, bjelančevine < 0,1g, sol  0,03 g.

Ove male bobice kriju čudesna ljekovita svojstva. Odličan su izvor flavonoida, posebno antocijana koji ima odlična antioksidativna i protuupalna svojstva te održava stjenke krvnih žila elastičnima. Antocijan je zaslužan za tamnu boju borovnica.

Ljekovita svojstva borovnice:

  • Alzheimerova bolest

Borovnice štite mozak od oksidativnog stresa, poboljšavaju učenje, koncentraciju i obrađivanje informacija. Konzumiranje borovnica će vam dati energiju i pospješiti kognitivne funkcije, i to na zdrav način, za razliku od stimulansa.

  • Infekcije urinarnog trakta

Sok od borovnica ima nevjerojatnu moć pročišćavanja urinarnog trakta. Također može ukloniti bakteriju Escherichiu coli. Zaštitit će stanice urinarnog trakta i pojačat će njihovu otpornost na infekcije.

  • Rak

Elaginska kiselina u borovnicama ima antikancerogeno djelovanje koje može usporiti rast i širenje stanica raka, a neka istraživanja su pokazala da može odigrati važnu ulogu kod liječenja raka.

  • Kolesterol

Topiva vlakna će smanjiti razinu lošeg (LDL) kolesterola, a antioksidativna svojstva borovnica će spriječiti oksidaciju kolesterola, zbog koje može doći do nakupljanja plaka na stjenkama krvnih žila.

  • Zatvor

Borovnice sadrže vlakna koja će potaknuti rad crijeva. Popijte pola šalice soka od borovnica 2 puta dnevno na prazan želudac kako biste potaknuli probavljanje hrane koju ćete poslije unositi.

  • Proljev

Escherichia coli je čest uzročnik proljeva, a antocijan će uspješno ukloniti ovu bakteriju. Borovnice su naročito učinkovite kada je uzrok proljeva zatrovanje nekom hranom.

  • Upala

Moćno antioksidativno i protuupalno djelovanje borovnica će pomoći u borbi protiv upala kao što su osteoartritis i giht.

Začepljenje dišnog sustava

Borovnice će potaknuti cirkulaciju i širenje krvnih žila, što će pružiti trenutno olakšanje od začepljenje nosa i otežanog disanja.

  • Vid

Osim što poboljšavaju vid, borovnice će smanjiti rizik od nastanka bolesti očiju uzrokovanih starenjem kao što je makularna degeneracija.

Dobrobiti borovnica:

• snizuju razinu kolesterola

• pomažu kod dijabetesa tipa 2

• smanjuju visoki krvni tlak

• poboljšavaju pamćenje i ostale kognitivne funkcije

• sprječavaju infekcije urinarnog traka

• smiruju menstrualne tegobe

• poboljšavaju rast kose

• štite zdravlje oka

• saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

PREPORUKA ZA KONZUMACIJU: 75 ml – cca. 3 x 25 ml uz obrok.

Potražite Vaš organski sok od borovnice u najbližoj ljekarni!

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Potvrđujem da sam upoznat/a sa načinom prikupljanja i obrade mojih osobnih podataka.

Detalje od GDPR-u možete pročitati ovdje.

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid