Besplatna dostava iznad 35,00 €.
Detalji proizvoda
octenisan® md gel za nos
Hidrogel namijenjen za vlaženje i dekontaminaciju predvorja nosa putem mehaničkog čišćenja te kao potpora u liječenju ozljeda epitela nosa.
Podijeli s prijateljima:
13,80 
U cijenu je uključen PDV
Dodaj na listu želja
Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 79,63 €

Povrat narudžbe

Unutar 30 dana

Kratke informacije
SKU:
Kategorije:
Pakiranje:
Brend:
Rok valjanosti:
23/05/2024

Način uporabe
Ako nije drukčije propisano, primijenite octenisan® md gel za nos do dva puta dnevno po potrebi. octenisan® md gel za nos namijenjen je za primjenu samo u predvorju nosa. Nanesite gel, npr. pomoću vatenog štapića, u dovoljnoj količini na prednje područje nosa (predvorje nosa), tako da je površina potpuno prekrivena. Da biste to postigli, unesite octenisan® md gel za nos u nosnicu, zatvorite nos pritiskom sa strane, a zatim masirajte između palca i još jednog prsta. Tako ćete osigurati jednoliku raspodjelu gela. Po potrebi, prethodno nos treba temeljito očistiti vlažnim vatenim štapićem. Višak gela uklonite vatenim štapićem. Provjerite da je ostao vlažan sloj. Potrebno je izbjegavati izravan dodir s otvorom tube da bi se spriječila kontaminacija tube mikroorganizmima.

Posebne mjere opreza
Ograničenja primjene: Nije primjereno za djecu mlađu od 1 godine.
Kontraindikacije: octenisan® md gel za nos ne smije se primjenjivati u slučaju poznate alergije ili sumnje na alergiju na neki od sastojaka (propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid). Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako niste sigurni.
Štetni događaji: Dosad nisu zabilježeni štetni događaji tijekom primjene octenisan® md gela za nos.
Interakcije: Nemojte primjenjivati u kombinaciji sa sapunima, mastima, uljima, enzimima ili sličnim sredstvima jer to može utjecati na zadržavanje gela. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s povidonom jodiranim jer može doći do promjene boje i oslabljenog antiseptičkog učinka povidon jodirani.
Upozorenja i mjere opreza: Nemojte primjenjivati octenisan® gel za nos bez liječničkog nadzora neprekidno, dulje od 2 tjedna. octenisan® md gel za nos ne smije se primjenjivati na hrskavicu, u oči ili u uho jer je moguće oštećenje tkiva. Nemojte nanositi gel preduboko u nos. Ne smije se koristiti za infuziju ili injekciju! Ne smije se progutati. Nemojte koristiti ako je tuba oštećena.
Upute za čuvanje i rok valjanosti: Čuvati na temperaturi između -5°i 25°C te zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti. Rok valjanosti ovog pakiranja otisnut je na kutiji i na naljepnici. Može se čuvati do 6 mjeseci nakon otvaranja. Kada se primjenjuje za dekontaminaciju od višestruko otpornih patogena, tuba se mora baciti na kraju ciklusa korištenja. Zatvorite tubu nakon svake uporabe. Čuvati izvan dohvata djece.

Sastojci
pročišćena voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid

23/05/2024
Povezana ponuda
Moglo bi vas zanimati