Besplatna dostava iznad 35,00 €.
Detalji proizvoda
octenilin® gel za rane
Gel za rane za vlaženje i čišćenje kontaminiranih rana i rana s krastama
Podijeli s prijateljima:
11,03 
U cijenu je uključen PDV
Dodaj na listu želja
Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 79,63 €

Povrat narudžbe

Unutar 30 dana

Kratke informacije
SKU:
C053197
Kategorije:
Pakiranje:
Brend:
Rok valjanosti:
23/05/2024

Način uporabe
Samo za vanjsku primjenu, za rane na koži. octenilin® gel za rane primjeren je za ponovnu i dugotrajnu uporabu. Dugotrajna uporaba octenilin® gela za rane trebala bi biti pod liječničkim nadzorom. Tijekom debridmana, ranu treba uvijek prvo isprati i očistiti, tako da je lako odvojiva krasta uklonjena prije nastavka liječenja rane octenilin® gelom za rane. Ranu potpuno prekrijte octenilin® gelom za rane (1-5 mm). Za prekrivanje ili ispunu rana, octenilin® gel za rane može se nanijeti na kataplazme, gaze, komprese i druge upijajuće materijale ili materijale za ispunu rana. Vlaženje površine rane omogućuje nježno omekšavanje kraste i njezino uklanjanje prilikom sljedećeg previjanja rane. octenilin® gel za rane može ostati na rani do sljedećeg previjanja. Učestalost previjanja ovisi o naravi rane i količini eksudata te ju je potrebno prilagoditi trenutnom stanju rane, ali ranu je potrebno previti nakon najviše 3 dana. Ako se primjenjuje s parafinskim gazama, ranu je potrebno previjati i čistiti svaki dan. Treba odabrati takvu oblogu za ranu koja odgovara fazi zacjeljenja rane. Potrebno je odabrati i sekundarnu oblogu kako se gel ne bi isušio i kako ne bi došlo do maceracije rubova rane i okolne kože. Nastavite primjenu sve dok ne budete mogli lako ukloniti cijelu krastu i nekrotični otpad (debris), te dok rana ne bude očišćena. Bolesnici s kroničnim ranama često su osjetljivi na temperaturu. octenilin® gel za rane može se zagrijati na temperaturu tijela neposredno prije primjene. Čišćenje područja oko rane: kako bi se smanjio rizik od unosa bakterija u ranu, preporučuje se opsežno čišćenje cijelog područja rane octenilin® otopinom za ispiranje rana.

Posebne mjere opreza Interakcije: kad se primjenjuje s parafinskim gazama, gaza se može isušiti pa ju je teško ukloniti. Kako bi se spriječilo isušivanje parafinske gaze, potrebno je svaki dan mijenjati oblogu i čistiti ranu. Obloga se može natopiti octenilin® otopinom za ispiranje rana za lakše uklanjanje. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s anionskim surfaktantima ili drugim sapunima za čišćenje rana, mastima, uljima, enzimima i dr., jer to može štetno utjecati na konzervans. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s povidonom jodiranim jer to može uzrokovati promjenu boje i smanjenje antiseptičnog učinka povidona jodiranog.
Kontraindikacije: octenilin® gel za rane ne smije se primjenjivati bolesnika s potvrđenom alergijom ili sumnjom na alergiju na jedan ili više sastojaka. Ako niste sigurni, provjerite s liječnikom. Kako bi se spriječilo moguće oštećenje tkiva, octenilin® gel za rane ne smije se primjenjivati na hijalinoj hrskavici, očima, ušima, nosu, mokraćnom mjehuru ni trbušnoj šupljini! Ne smije se primjenjivati u infuziji ili injekciji! Nije za oralnu primjenu!
Opće sigurnosne informacije: primijeniti samo neotvorena i neoštećena pakiranja. Zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti. Kako bi se spriječilo uvođenje bakterija prilikom primjene octenilin® gela za rane, osigurajte da pakiranje ne dođe u dodir s ranom.
– Medicinski proizvod – Čuvati izvan pogleda i dosega djece!

Sastojci
voda, pročišćena; propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidindiklorid

23/05/2024
Povezana ponuda
Moglo bi vas zanimati
Saznajte zanimljivosti
Savjeti i novosti