%
Novo
Početna Proizvodi MEDICINSKA POMAGALA Tlakomjeri Svi Visomat tlakomjer comfort eco za nadlakticu

Visomat tlakomjer comfort eco za nadlakticu

Šifra: Art56899
54,15 € | 408,00 kn
Štedite 13,54 € | 102,00 kn
U cijenu je uključen PDV
Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 67,69 € | 510,00 kn
Besplatna dostava za narudžbe iznad 79,63 € | 600 kn
Za narudžbe iznosa manjeg od 600 kn dostava iznosi 30 kn
Povrat robe i reklamacija
 • Uređaj mjeri arterijski krvni tlak u manžeti na nadlaktici. Trenutačni tlak neprekidno se prikazuje na LCD ekranu sve do završetka mjerenja. Tlakomjer je opremljen memorijom kapaciteta do 60 mjerenja.
 • Uređaj je namijenjen za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka, pulsa i za izračunavanje tlaka pulsa kod odraslih osoba kao dio kućne zdravstvene skrbi.
 • Ovaj uređaj koristi oscilometrijski način za mjerenje krvnog tlaka i brzine pulsa.
 • Manžeta se spaja s uređajem i omata oko ruke. Senzor mjeri male oscilacije tlaka koje se javljaju zbog širenja i kontrakcije arterija sa svakim otkucajem srca. Amplituda tlačnih valova se mjeri u milimetrima žive (mmHg) i prikazuje kao digitalna vrijednost.
 • Manžeta je veličine 22-42 cm.
 • Potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici
 • Klinički testirana točnost mjerenja (validacija prema ESH - Europsko društvo za hipertenziju)
 • Funkcija grafičkog prikaza za jednostavnu kategorizaciju mjerenja
 • Prikaz tlaka pulsa
 • Prikaz nepravilnog pulsa
 • Mogućnost aktiviranja funkcije datum/vrijeme
 • Memorija za 60 mjerenja - prikaz prosječne vrijednosti svih mjerenja
 • Visoko kvalitetna manžeta za praktično i sigurno mjerenje (opseg ruke 23-43 cm)
 • Adapter za rad na struju (adapter dostupan zasebno)
 • Mjerno - tehnički podaci: mjerno područje uredaja iznosi 50-250 mm Hg za krvni tlak, te 40-160 otkucaja/min za otkucaje srca (puls)
 • Točnost mjerenja tlaka iznosi ą3 mm Hg, a za puls 5% od očitane vrijednosti.
 • Navedeni podaci se odnose na korištenje uređaja u uvjetima temp. okoline u rasponu 10şC - 40şC uz rel. vlažnost do 85%

Oprema: tlakomjer, manžeta, etui, komplet baterija (AA 1.5V x4kom), upute za uporabu na hrvatskom jeziku.

NAČIN KORIŠTENJA: Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi''.

Napomene: Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje! Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako želite mjeriti krvni tlak djetetu. Ni pod kojim uvjetima nemojte koristiti ovaj uređaj na bebama/novorođenčadi.

Manžeta je posebno razvijena za ovaj uređaj i ne smije se koristiti s drugim uređajima.

Tijekom trudnoće i u slučaju preeklampsije, uređaj se smije koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Rezultati mjerenja tlakomjera za automatsko mjerenje krvnog tlaka mogu biti pogrešni zbog trudnoće, nepravilnog rada srca ili arterioskleroze. Mjerite svoj krvni tlak u suradnji sa svojim liječnikom.

Manžeta se nikada ne smije omatati oko kritične točke na ruci, poput rane ili aneurizme itd., ili oko ruke s arteriovenskim šantom (spojem). Rizik od ozljeda! Može se prekinuti opskrba putem intravaskularnog pristupa (infuzija) ili rad drugih medicinskih uređaja za nadzor. 

Ne koristite ovaj uređaj bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom ako ste podvrgnuti liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore nakupljanja trombocita ili steroide. Pod ovim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja. 

Ako vam je izvršena mastektomija, ne mjerite krvni tlak na strani tijela na kojoj je uklonjena dojka s pazušnim limfnim čvorovima. 

Provjerite je li crijevo za zrak presavijeno. Presavijeno crijevo za zrak može spriječiti pražnjenje manžete i tako na duže vrijeme prekinuti protok krvi u ruci. 

Pričekajte nekoliko minuta između uzastopnih mjerenja, u suprotnom će cirkulacija u ruci biti predugo prekinuta što može uzrokovati ozljedu.  

Uređaj sadrži male dijelove koje djeca mogu progutati. Stoga se u svako doba mora držati izvan dohvata djece. Crijevo za zrak predstavlja rizik od gušenja. Molimo slijedite upute koje se odnose na rukovanje manžetom kako bi izbjegli ovakve rizike. 

Razgovarajte o očitanjima tlaka sa svojim liječnikom. Nemojte ih procjenjivati sami. 

Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne čini liječenje. Nikada ne mijenjajte određenu dozu lijeka/medikamenta koju vam je propisao vaš liječnik.  

Molimo pogledajte odjeljak “Važne upute za upotrebu” prije nego sami započnete s mjerenjima.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Potvrđujem da sam upoznat/a sa načinom prikupljanja i obrade mojih osobnih podataka.

Detalje od GDPR-u možete pročitati ovdje.

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid