Octenisept gel za rane

Šifra: Art30797
Cijena
56,78 kn
U cijenu je uključen PDV (25%)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 600 kn
Za narudžbe iznosa manjeg od 600 kn dostava iznosi 30 kn
Povrat robe i reklamacija

 

  • Široki spektar antimikrobonog djelovanja, brz početak djelovanja (1 min.) i dugotrajan učinak (remanencija 24 h), vrlo dobra podnošljivost na koži i sluznicama, prikladno za novorođenčad i nedonoščad, bezbolno liječenje, bezbojan
  • Octenisept gel za rane se primjenjuje kod akutnih ozljeda kože kao što su ogrebotine, porezotine i opekline blažeg stupnja (među koje spada i koža oštećena pretjeranom izloženošću sunčevim zrakama).
  • Posebna formula octenisept gela za rane optimalno opskrbljuje ranu vlagom i formira zaštitni sloj koji sprječava prodor bakterija i mikroorganizama u ranu, jer se oni deaktiviraju u samom gelu. Na taj način octenisept gel štiti od (novih) infekcija i upala, te pospješuje i ubrzava prirodno zacjeljivanje rana.
  • Octenisept gel je bezbojan i ne peče pri nanošenju.

KOLIČINA: 20ml

NAČIN KORIŠTENJA: Neposredno nakon ozljede posprejajte octenisept otopinom za sluznicu i kožu. Nakon toga ranu prekriti tankim slojem gela za rane. Prema potrebi pokriti zavojem ili flasterom.

Nanosite octenisept gel za rane jednom do dva puta na dan, sve do potpunog zacijeljenja rane. Vrh tube proizvoda iz higijenskih razloga ne smije doticati ranu ili druge površine.

Octenisept gel za rane ne koristite kontinuirano dulje od dva tjedna bez liječničke kontrole.

SASTAV: Voda, propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidinhidroklorid

POSEBNE MJERE OPREZA: Ako se kombinira s gazom, može doći do zasušivanja, a time i otežana odvajanja gaze od rane.

Ne koristiti istodobno sa sapunima za čišćenje rana, kremama, uljima, enzimima ili sličnim, jer može naškoditi konzervansima.

Ne koristiti zajedno s PVP jodom, jer bi to moglo obojiti kožu i ograničiti antiseptičko djelovanje PVP joda.