Povratak na listu
24.06.2023.

Terranova Prenatal multivitamin kompleks

Formula koja kombinira čak dvadeset i pet različitih mikronutrijenata, masti (DHA), fitospojeva i drugih nutraceutika sa sedam iznimno hranjivih liofiliziranih biljaka ili njihovih dijelova, smatra se najsloženijim dodatkom prehrani za trudnice i dojilje na tržištu. Sastoji se od svih ključnih vitamina i minerala u učinkovitim i sigurnim dozama. Mikronutrijenti važni za trudnice su u bioraspoloživim oblicima. Ne sadrži kemijski sintetiziranu folnu kiselinu, već superiorni oblik vitamina B9 - kalcijev L metilfolat, koji stanice mogu odmah iskoristiti. Za još bolji ukupni učinak dodaju se namirnice bogate folatima i drugim vitaminima, mineralima i biljnim spojevima: raštika, špinat i listovi cikle.

Vitamin B12 dodan je u dobro apsorbirajućem obliku kao metilkobalamin, a u stvaranju crvenih krvnih stanica savršeno ga nadopunjuje liofilizirana cikla, što dodatno potpomaže djelovanje ostalih dodanih vitamina iz B skupine: B1, B2, B3, B5, B6 i B7, vitamina C te beta-karotena i vitamina E.

 

Pripravak sadrži i kolin koji ima bitnu ulogu u zdravom tijeku trudnoće i razvoju fetusa, a često je izostavljen iz prenatalnih proizvoda na tržištu. Zbog veće potrebe za mineralima, dodatak sadrži čak osam različitih minerala. Željezo bisglicinat Ferrochel® osigurava predvidljivu i konstantnu apsorpciju u dvanaesniku, ne nadražuje osjetljivu sluznicu probavnog trakta, ne uzrokuje zatvor ili probavne smetnje. Omega 3 masne kiseline ili DHA se dobro kombinira sa sjemenkama bundeve, izvorom omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Budući da opskrbljenost jodom mora biti optimalna, dodaje se u sigurnoj dozi od 100 μg.

 

Osim povrća, nutritivno bogate namirnice su i bobičasto voće: kupine i borovnice obiluju antioksidativnim vitaminima i polifenolnim tvarima koje aktiviraju važne zaštitne stanične mehanizme, povećavaju proizvodnju antioksidansa u organizmu te su dodatni izvor vitamina i minerala.

 

Raštika je jedan od najboljih izvora vlakana, beta-karotena, klorofila i minerala i sumpornih spojeva kao što su sulforafan i indol-3-karbinol, kao i folata i vitamina K.

 

Sjemenke bundeve, osim zdravih masnoća, obiluju i mineralima koji sudjeluju u izgradnji kostiju: fosfor, mangan, magnezij. Sadrže čak i vitamin K, koji je također bitan za formiranje kostiju.

 

Cikla, lišće i sok – sadrže folat, vitamin C, kalij, željezo, magnezij, bakar i betain koji je važan donor metilne skupine.

 

Listovi špinata - sadrže karotenoide (lutein i zeaksantin), vitamine C i K, folat i mangan.

 

Stabilizirane rižine mekinje najbogatiji su izvor vitamina E i njegovih izomera, B-vitamina, minerala, vlakana i esencijalnih masnih kiselina. Povrh svega, sadrže su čak stotinu različitih antioksidativnih spojeva, npr. alfa-lipoičnu kiselinu, koja reciklira vitamine C i E, koenzim Q10 i superoksid dismutazu, enzim odgovoran za zaštitu stanica od oksidativnog stresa.

Dostupan je preko našeg webshopa!